Home » Voedsel en eten » Werken in gezondheidswinkels

Anja is al een jaar of zes werkzaam in een gezondheidswinkel. Zij vertelt over haar bezigheden, de producten en de klanten. En over haar passie voor een gezonde levensstijl. ‘Ik leer elke dag nog iets nieuws.’gezondheidswinkels

Anja begon op haar zeventiende in een drogisterij en kwam zo al enigszins in aanraking met gezondheidsssupplementen. ‘Ik vond het eigenlijk meteen interessant. In die tijd was een tante van me net gestart met haar eigen praktijk als voedingsdeskundige en ook wij werden hierin geregeld wegwijs gemaakt. In de drogisterij werkte ik graag, maar ik merkte wel dat mijn interesse toch vooral richting natuurlijke voeding en een goede gezondheid ging. Via boeken, internet en cursussen kwam ik er steeds meer over te weten.’

Toen ik een advertentie zag staat, waarin ze een medewerkster zochten voor gezondheidswinkels in de stad, heb ik gesolliciteerd. Tot mijn blijdschap werd ik aangenomen. Inmiddels ben ik bedrijfsleidster en run de hele winkel. Ik heb het reuze naar mijn zin. Ik ga geregeld op cursus en naar seminars, waardoor ik steeds meer leer over bijvoorbeeld voedingssupplementen, ziekten, allergieën, kruiden, voeding. De uitbreiding in de winkel met zogeheten ‘superfoods’, is er mede op mijn initiatief gekomen.’

Gefocust

Goede voeding is volgens Anja de basis voor een mooi en gezond leven. ‘Sinds de geboorte van onze tweeling, ben ik meer dan ooit gefocust op het welzijn van ons gezin. Van mezelf, maar ook van mijn echtgenoot – die daar in eerste instantie toch heel anders tegen aan keek en het allemaal maar onzin vond – en mijn twee zoontjes. Ik zie het als mijn taak als moeder om ze alleen maar het allerbeste te geven. En wat is het allerbeste? Elke dag ben ik op zoek naar nieuwe bevindingen en ga ik op zoek naar antwoorden over het ‘allerbeste’.

Tijdens haar werkzaamheden in de gezondheidswinkel en de cursussen en seminars die ze volgt, doet Anja veel interessante informatie op. Dat geldt ook voor de contacten met collega’s en klanten. ‘We proberen elkaar enthousiast te maken en te wijzen op het belang van goede, natuurlijke voeding en de juiste voedingssupplementen. Klanten die bij ons in de gezondheidswinkel komen, krijgen van mij ook vaak het advies om eens in de eigen keukenkasten te duiken. Dan realiseren ze zich wat ze hebben gekocht en of het wel of niet goed is voor de gezondheid van zichzelf en hun gezinsleden. Waar nodig geven we advies en tips.’